De toeschouwers genoten vrijdagavond nog eens van een ouderwetse 'Berkemus-avond'. Zowel de 1e ploeg als de beloften wonnen tegen Ougrée.

Real Noorderwijk  -  P&V Ass. Liurno Ougrée  8  -  6
Beloften - Ougrée 2  -  1
 
Ole, Ole, we doen nog mee !
 
Eindelijk nog eens een echte ouderwetse Berkemusavond. Zowel de beloften als de A-ploeg wonnen hun partij. Beiden moesten hiervoor wel tot het uiterste gaan. De beloften willen kampioen worden en dan moest Ougrée (gelijke punten) geklopt worden. In een knappe patij deden de jonge gasten dat ook. De Luikenaars hadden doorlopend veldoverwicht maar de kansen waren voor Noorderwijk. Knappe dribbel van Bomboi en Scheerens liet de kans niet liggen (1 – 0). Na de pauze scoorden de Walen snel via Mokhali maar toch bleven er kansen voor onze beloften. Het was wachten tot in de slotminuut, Joren Lambaerts naar uitblinker Scheerens die Thijs Lambaerts alleen voor doel bracht en de 2 – 1 eindstand op het bord. Schitterend.
In de wedstrijd tussen de eerste ploegen had leider Ougrée aan 1 punt voldoende voor de titel  en moest  Noorderwijk zich herpakken na de uitschuiver in Schoten. Hoogtijd trouwens om nog eens voor een stunt te zorgen maar de eerste prik van Ougrée was wel bingo, scherp schot van rechts en 0 – 1 via Boumedienne. De  thuisploeg was echter niet onder de indruk en de jongste op het veld El Quadi Issam kon profiteren van bezoekend balverlies en 1 – 1 op het bord. Snel nadien opnieuw Issam een mooie actie 2 – 1. Real dolde met de toekomstige kampioenen, Khalid kapt zich knap vrij, pasje op Issam en 3 – 1. En de thuisploeg bleef aanvallen, de Walen kreunden en Wagemans, erg sterk vorige vrijdag, zorgde voor de verrassende 4 – 1 voorsprong. Khalid trapte nog op de paal vooraleer er kon gerust worden. Iedereen wreef zijn ogen uit, kon dit wel, was dit de ploeg die tegen Schoten nul op negen haalde en thuis met moeite van hekkensluiter Koersel kon winnen ? Dit was een kampioenteam maar kon de thuisploeg dit tempo nog twintig minuten volhouden. Na de pauze kwam een veel sterker Ougrée uit de coulissen en zette de scheve situatie helemaal recht. Paula Da Silva direct voor de 4 -2, Derwael nog geen minuut later de 4 – 3. De Berkemussen hapten naar adem en zagen nu alle kleuren van de regenboog. Boumedienne met 2 knappe goals en de opeens stond er 4 – 5 op het bord. Was het sprookje over, nee hoor, alweer Khalid met de 5 – 5 en Issam met de 6 – 5. De wedstrijd kon nog alle kanten uit maar Khalid met zijn vierde van de avond, zijn kwetsuren zijn blijkbaar helemaal genezen en een 7 – 5 op het Herseltse scorebord. De bezoekers opteerden voor een vliegende keeper en scoorden ook via het vierde doelpunt van de Waalse stormram Boumedienne 7 – 6. Maar de offensieve speelwijze werd afgestraft met een verre trap van Khalid en meteen ook de eindstand 8 – 6. De beste wedstrijd van het seizoen van Real Noorderwijk, prachtige overwinning tegen de toekomstige kampioen. Bewijs dat onze Berkemussen als ze er met het kopje bij zijn, titelkandidaat zijn. Spijtig genoeg zal het dit seizoen echter alweer niet lukken.
 
 
Real Noorderwijk speelde met: Van Bael, Scheerens, Issam, Khalid, Plompen, Wagemans, Hermans, Azzimani en Witvrouwen.
 
VOLGENDE WEDSTRIJD
 
09 maart 2012            21:15
Pibo Tongeren  -  Real Noorderwijk